مجله سلامت پزشکی

تغذیه ورزشکاران در ماه رمضان

31236 e1495966022904

استفاده از ۴ گروه اصلی غذایی
نان و غلات ، میوه و سبزی ، گوشت و حبوبات ، شیر و لبنیات توصیه می شود .
استفاده از آب ، ابمیوه و مایعات کافی در فاصله افطار تا سحر بهتر است .
وعده افطار ویژگی های صبحانه ساده ، وعده سحری ویژگی های نهار و وعده شام هم مشابه یک شام ساده باشد .
استفاده از خرما و کشمش
پرهیز از مصرف نمک زیاد به دلیل ایجاد تشنگی در طول روز
استفاده از خشکبار و میوه های خشک و برگه ها به منظور تامین انرژی
محدودیت در استفاده از غذاهای سرخ کردنی به دلیل اختلال در هضم
پرهیز از مصرف انواع ساندویچ ها با سس زیاد ، غذا های اماده وکنسرو شده

ویژگی سحری برای ورزشکاران

سحری می بایست ویژگی نهار را داشته باشد .
وعده سحری نباید حذف شود به خصوص ورزشکاران که فعالیت های بدنی شدید دارند .
استفاده از کربوهیدرات های پیچیده
استفاده از سالاد کاهو گوجه و خیار

ویژگی های افطار برای ورزشکاران

عدم استفاده از اب زیاد در حین خوردن افطار
در فاصله افطار تا سحر مایعات کافی استفاده شود
پرهیز از پرخوری
پرهیز از مصرف زیاد زولبیا بامیه و دسر های شیرین

بهترین زمان برای ورزش در ماه رمضان این است که در فاصله سحر تا افطار از انجام فعالیت های بدنی و ورزش خودداری و فعالیت ها را به بعد از صرف افطار موکول کرد . بنابراین توصیه می شود تمرینات یا مسابقات حداقل یک ساعت پس از افطار شروع شود .
به ورزشکاران توصیه می شود بلافاصله پس از سحری یا افطار ورزش نکنند .
ورزش کردن در هنگام سحر برای ورزش کاران روزه دار باعث تشنگی و ایجاد ضعف در فرد و در هنگام عصر باعث افت قند خون و در پی ان سرگیجه میشود .
ورزش کاران روزه دار با مصرف غذا های انرژی زای قندی و کربوهیدرات مانند ماکارانی و سیب زمینی در هنگام سحر مانع از مشکلات ناشی از کمبود مواد قندی میشوند .
مصرف غذاهای دیر هضم باعث میشود فرد دیر تر احساس گرسنگی کند ، حبوبات و غلات مثل گندم ، جو ، لوبیا ، عدس ، ارد سبوس دار از جمله غذا های دیر هضم به حساب می ایند .
اب میوه هایی چون پرتغال ، لیمو و هویج نیز توصیه میشود زیرا باعث تامین اب مورد نیاز بدن می شود .
توصیه میشود در حد فاصل افطار تا سحر ۸تا۱۲ لیوان اب مصرف شود .

 

شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *