خواص کشک چیست ؟
کشک جزو لبنیاتی است که علاوه بر طعم خوشمزه ، خواص فراوانی دارد .
شاید بسیاری از شما ندانید که کشک یکی از مواد لبنی است که در ایران تهیه می شود .
کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که از جوشاندن دوغی که از کره گیری باقی می ماند و یا از ماست بدون چربی تهیه می شود .
در صنایع غذایی تولید کشک با فرآیند های صنعتی مستقیما از شیر صورت می گیرد . کشک های سنتی از ساییدن و رقیق کردن کشک خشک تولید می شود .
مهم ترین استفاده درمانی کشک ، پیشگیری از بروز یا پیشرفت پوکی استخوان است .
انواع کشک
کشک دیگ چدنی یا خاکستری
این کشک از جوشاندن و تغلیظ دوغ در دیگ های چدنی به دست می آید و به همین نام هم مشهور است . این کشک پرمایه و سیر کننده است .
کشک زرد
این کشک نیز از غذاهای مردم جنوب خراسان است . به صورت پودر زرد رنگ خشکی است . گرد خشک آن برای تهیه نوعی کله جوش یا حریره مورد استفاده قرار می گیرد .
خشکو
کشک کوبیده و الک شده است ، اما نمی توان آن را به صورت خشک مصرف کرد .
سویا کشک
در تهیه این کشک از پروتئین سویا استفاده می شود . مهم ترین عامل ضد سرطان سویا را ایزوفلاون ها تشکیل می دهد . همین عامل در سویا باعث کاهش عوارض یائسگی در زنان می شود .
کشک به علت داشتن اسیدهای آلی ، ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه است .
کشک برای کودکان کم وزن غذای مناسبی محسوب می شود .
مصرف کشک برای بیماران دارای کلسترول بالا و همچنین فشار خون بالا توصیه نمی شود .
شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید .