مجله سلامت پزشکی

تب کریمه کنگو

ba3071

در طول چند روز گذشته ،خبر های زیادی در مورد شیوع تب کریمه کنگو در مناطق مختلف به خصوص اصفهان منتشر شده است .
تب خون ریزی دهنده ی ویروسی کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات است ولی در اصل مخصوص حیوانات است . این حیوانات شامل حیوانات وحشی و اهلی مثل گوسفند ، بز و گربه قابلیت میزبانی ویروس تب کریمه را دارند . این بیماری در بیشتر مواقع توسط کنه منتقل می شود . شش ماهه اول سال و در طول گرمای هوا شرایط مناسبی برای رشد این ویروس به حساب می اید .
اولین راه ابتلا به این ویروس ، تماس مستقیم فرد با خون یا ترشحات بدن یا لاشه ی حیوان الوده به ویروس است .

در روش دوم فرد توسط کنه الوده می شود که از خون حیوان الوده تغذیه کرده باشد .

در روش سوم ویروس از انسان به انسان منتقل می شود .
علایم بالینی این بیماری شامل ۴ مرحله می شود ، در مرحله اول بیماری نهفته است دوره ی نهفتگی بین یک تا سه روز طول می کشد ، بعد از این مرحله فرد دچار علائمی همچون تب ، اسهال ، استفراغ ، حالت تهوع ، درد عضلانی و گیجی می شود .
مرحله سوم بیماری به نقطه بحرانی نزدیک میشود و خون ریزی در نواحی مختلف بدن ایجاد میشود ، خون ریزی در مخاط ها ، خون ریزی زیر پوستی لثه یا بینی
مرحله ی اخر بیماری دوره ی نقاهت است بیماران بعد از ۱۰تا۱۲ روز شاهد بهبود در ضایعات پوستی خود خواهند بود .

گروه های در معرض خطر :
دامداران
دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی
قصابان و کارکنان کشتار گاه
پزشکان پرستاران و کارکنان بیمارستان

راه های پیشگیری بیماری به انسان :

جدا نگه داشتن جایگاه دام از محل زندگی

خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام

خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام

تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمعن

رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه و جگر

اجتناب از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته

نگه داری جگر دل قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و سپس استفاده از ان

 

شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید

 

 

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *