مجله سلامت پزشکی

کم خونی

anemia

انواع کم خونی

کم خونی ناشی از کمبود آهن

این نوع کم خونی بیشتر بین نوجوانان و خانم ها قبل از دوره یائسگی متداول است . از دست رفتن خون بخاطر عادت ماهیانه ، خونریزی داخلی از معده و روده یا اهدای خون می تواند با این بیماری در ارتباط باشد .

نشانه ها :
رنگ پریدگی ، سردرد ، تحریک پذیری

نشانه های شدید تر این کم خونی :
تنگی نفس ، تشدید ضربان قلب ، شکننده شدن مو ها و ناخن ها

کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک

این کم خونی به خاطر مصرف ناکافی اسید فولیک که بیشتر در سبزیجات یافت می شود اتفاق می افتد . طی دوران بارداری یا کودکی که اسید فولیک بیشتری توسط بدن مصرف می شود ممکن است این بیماری بروز کند .

نشانه ها :
ضعف ، خستگی ، ضعف حافظه ،

می توان با مصرف مواد غذایی که حاوی اسید فولیک هستند مانند جگر گوسفند ، مارچوبه و لوبیای قرمز از این بیماری جلوگیری کرد .

کم خونی بد خیم

این کم خونی معمولا در افراد بین ۵۰تا۶۰ سال اتفاق می افتد و به خاطر کمبود ویتامین ب ۱۲ ایجاد می شود . افرادی که دچار بیماری های خود ایمنی هستند بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی بدخیم قرار دارند .

نشانه ها :
خستگی ، تنگی نفس ، تپش قلب ، بیحسی و کرختی شدید

کم خونی یاخته داسی

این نوع کم خونی طبیعتی ارثی دارد ودر اثر وجود یک نوع غیر عادی از گلبول های قرمز ایجاد می شود . کم خونی داسی شول خطرناک و کشنده است .

نشانه ها :
حملات درد در دست ها پاها و شکم ، زرد شدن سفیدی چشم ، تب ، خستگی مزمن ، تشدید ضربان قلب ، رنگ پریدگی

کم خونی یا آنمی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول های قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر بافت های بدنتان وجود ندارد . از عوامل ایجاد کننده کم خونی می توان به کمبود های تغذیه ای ، خونریزی ، ناهنجاری های ژنتیکی ، بیماری های مزمن یا مسمومیت های دارویی اشاره کرد .

تشخیص کم خونی معمولا با انجام تست CBC توسط پزشکان در آزمایشگاه صورت می گیرد .

توصیه های کلی زیر را به کار ببندید :

استفاده از غذاهایی که غنی از اهن است .

استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین
ث هر وعده غذایی برای جذب بهتر اهن .

گنجاندن گوشت قرمز ، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی

پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا .

برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست .

استفاده از نان هایی که از خمیر ورآمده تهیه شده است .

استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده

مصرف قطره اهن همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان ۲ سالگی در کودکان .

 

شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *