نان جو و خواص باور نکردنی آن
جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار آید .
در صورتی که نان جو کم نمک تهیه شود خاصیت هایی شامل جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون ، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش ، تعدیل فشار خون ، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون ، پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده ، مقابله با رشد تومور در بدن ، جلوگیری از چاقی ، حفظ شادابی و زیبایی پوست و تقویت حافظه را دارد .
نان جو و روزه داری
نان جو به دلیل داشتن کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری جلوگیری کند .
نان جو و درمان یبوست
سبوس یکی از مهمترین راه های طبیعی درمان یبوست می باشد .
نان جو و دیابت
اگرچه رکن اساسی همه نان ها آرد گندم است ، اما برخی از انواع نان ها سبوس و در نتیجه میزان ویتامین های گروه B بیشتری دارند . نان جو می تواند در کاهش کلسترول ، تری گلیسرید و اسید اوریک خون مفید باشد .
از دیگر خواص نان جو می توان :
نرمی استخوان را از بین می برد .
از سفید شدن مو جلوگیری می کند .
برای کم خونی مفید است .
برای رفع منافذ باز پوست و زیبا شدن آن ، آرد را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید .
برای درمان زخم های بدخیم آرد جو را با زرده تخم مرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید .
باعث لاغری می شود .
به خاطر داشتن ویتامین B در ایجاد آرامش موثر است .
نحوه تشخیص نان جو واقعی از تقلبی
آرد جو زمانی که مثل خمیر در می آید ، تخت نمی شود . به دلیل این ویژگی آرد جو هیچ نانوایی نمی تواند آن را با وردنه مثل خمیر آرد گندم به صفحه ای صاف تبدیل کند . برای همین نان های نازک و صفحه ای شکل که با انواع سبزیجات و مغز ها پوشانده شده اند ، نان جو نیستند بلکه نان جو واقعی ، پف دار و قهوه ای است و چندان خوشمزه نیست .
مضرات نان جو
نان جو به دلیل داشتن فیبر بالا ، مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند بنابراین لازم است همراه با مصرف آن ، مایعات و آب فراوانی نوشیده شود .
بعضی از افراد ممکن است به پروتئین گلوتن موجود در نان جو حساسیت داشته باشند و در صورت مصرف آن دچار بیماری به نام سلیاک گردند .
شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید .