میگرن سردرد شدیدی است که می تواند به صورت ضربه و تپش در سر رخ دهد و ممکن است باعث حالت تهوع ، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا شود . حملات میگرنی می تواند باعث درد شدیدی در سر شده و برای ساعت ها و یا روز ها باقی بماند و آنقدر شدید بوده که فرد بخواهد فقط در جایی ساکت و تاریک دراز بکشد و بخوابد .
علایم و نشانه های خطرناک میگرن
برخی افراد پیش از آغاز سردردهای میگرنی خلق و خوی شان تغییر می کند . تعدادی از اشخاص هیجان زده ، افسرده یا زودرنج می شوند . برخی نیز به بو و مزه ها حساس می شوند . سردرد های ضربان دار و تپش دار که معمولا به شکل دردی مبهم شروع شده . درد معمولا با حرکت کردن بیشتر می شود . حساسیت به نور ، صدا و یا بو ، تهوع ، استفراغ ، معده درد ، کاهش اشتها و احساس سرما و یا گرمای شدید .
عامل بروز میگرن چیست ؟
منشا اصلی ایجاد سردرد میگرنی مشخص نشده .اما متخصصان بر این باورند مواد شیمیایی ، رگ های خونی و اعصاب درون مغز عامل چنین سردردی هستند .
انعکاس نور
سردرد میگرنی برخی از افراد به علل گوناگون از جمله انعکاس نور تشدید می شوند . به چشم زدن عینک های افتابی در طول روز یا شب هنگام برای جلوگیری کردن از انعکاس نور ضروری است .
دلشوره و اضطراب
اضطراب یکی از عوامل اصلی بروز سردرد میگرنی است . بهترین راه برای حفظ ارامش اجرای تکنیک های تمدد اعصاب است .
کمبود مواد غذایی و خواب
افرادی که از میگرن رنج می برند باید از رژیم غذایی و الگوی خواب مناسب پیروی کنند . کاهش یا افزایش شدید قند خون ، گرسنه ماندن و پر خوری کردن از عوامل اصلی بروز سردرد میگرنی هستند .
تغییرات هورمونی
سردرد های میگرنی بسیاری از زنان چند روز پیش یا در طول سیکل قاعدگی که میزان هورمون استروژن بدن شان کاهش می یابد آغاز می شود .
مواد غذایی سردرد آور
برخی از مواد غذایی مانند پنیر ، شکلات ، سویا ، سس و گوشت های فراوری شده سبب تشدید سردرد های میگرنی می شوند .
چه افرادی مبتلا به میگرن می شوند ؟
زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می شوند . متخصصان بر این باورند که ابتلا به میگرن در نتیجه جهش ژنتیکی در مغز نمایان می شود.
تشخیص میگرن
میگرن را ابتدا با علایم و نشانه ای که نمایان شده اند تشخیص می دهند اما با استفاده از اشعه ایکس می توان از درون مغز عکس برداری کرد . در سال های اخیر پزشکان می توانند با استفاده از ام آر ای تصاویر رنگی و دقیقی از درون مغز به دست آورند .
پیشگیری از ابتلا به میگرن
با تغییر در سبک زندگی می توان تعداد دفعات حملات میگرنی و شدت ان ها را کم کرد بعضی از این تغییرات شامل :
اجتناب از محرک های سردرد میگرنی ، دوری از خوراکی ها و عطر هایی که باعث شروع سردرد می شوند ، کاهش مصرف کافئین ، سیگار و الکل ، ورزش منظم شامل پیاده روی ، شنا و یا دوچرخه سواری می شود .
شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید .