همه افراد ممکن است در هر سنی دچار زخم های دهانی شوند .
ولی به دلیل اینکه در کودکان زیر ده سال وجود زخم دهانی بسیار کم است احتمال دارد اگر این نوع زخم را در دهان کودک خود ببینید نگران شوید .
زخم دهانی چیست ؟
زخم دهانی به راحتی می تواند تشخیص داده شود . معمولا گرد و سفید مایل به زرد رنگ می باشد و توسط یک هاله قرمز رنگی احاطه شده است .
علت زخم های دهانی در کودکان :
باید بگوییم علت زخم های دهانی هنوز ناشناخته است . این زخم ها به خانواده بستگی دارند .
عوامل دیگری که باعث میشود یک فرد در معرض زخم های دهانی قرار گیرد :
استرس
غذاهای آلرژی زا
اختلالات سیستم ایمنی
مصرف غذاهای تند و اسیدی
بیماری التهاب روده
کمبود مواد مغذی
تغییرات هورمونی
چند ضایعه ای که بیماری محسوب می شوند :
التهاب لثه : بیماری التهاب لثه به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان در کودک اتفاق می افتد . التهاب لثه باعث خونریزی لثه می شود . آموزش کودکان برای مسواک زدن استفاده از نخ دندان جلوی بروز این بیماری را می گیرد .
عفونت های دندان : اگر عفونت دندان کودک زود درمان نشود و به صورت مزمن درآید به صورت چرک از مخاط اطراف دندان خراب خارج می شود که باعث التهاب و زخم می شود .
عفونت های ویروسی : عفونت های ویروسی نیز ممکن است باعث زخم در دهان کودکان شود . ویروس هرپس یا تبخال علاوه بر اینکه روی لب ها به طور شایع دیده می شود داخل دهان نیز ایجاد می شود .
عفونت قارچی : عفونت شایع قارچی در دهان کودکان از نوع کاندیدیا آلبیکانس است . کاندیدیا ممکن است در همان دوران نوزادی و هنگام خروج کودک در زایمان به وجود اید .
جویدن لب و مخاط دهان : بیشتر در کودکانی که استرس دارند ، دچار دندان قروچه هستند یا دندان های نامرتبی دارند دیده می شود .
برفک دهان در کودکان کمتر از ۱ سال شایع است . عامل این بیماری نوعی قارچ به نام کاندیدیاست که باعث می شود کودک نتواند راحت شیر یا غذا بخورد .
مادران باید دقت کنند تا به کودک خوراکی های شیرین ندهند چون شیرینی زمینه را برای رشد قارچ در دهان مهیا می کند . همچنین شیشه شیر کودک را نیز باید به دقت شست .
درمان های احتمالی :
از دادن غذاهای تند به کودک خودداری کنید چون می تواند زخم را وخیم تر کند .
از دادن چیپس و مغز ها به کودک خودداری کنید که موجب تحریک لثه می شود .
یک خمیردندان طبیعی را مورد استفاده قرار دهید که حاوی سولفات سدیم لائوریل نباشد .
از یک مسواک نرم استفاده کنید و مراقب باشید در هنگام مسواک زدن به زخم نخورد .
از یک کمپرس سرد استفاده کنید .
شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید .