مجله سلامت پزشکی

آلرژی

he3009

حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی یکی از حساسیت های شایع است که معمولا در فصل بهار ، تابستان و پاییز هنگامی که گیاهان گرده افشانی میکنند بیشتر مشاهده می شود .

عامل ژنتیک یکی از عمده ترین دلایل ابتلا به این حساسیت است . در پدر و مادری که هردو به آلرژی مبتلا باشند به احتمال ۶۶ درصد فرزندشان هم به آلرژی مبتلا می شود و اگر یکی از ان ها مبتلا باشد این احتمال به زیر ۶۰ درصد می رسد .

هنگامی که فرد مبتلا به آلرژی در معرض عوامل حساسیت زا چون گرده ی گیاهان ، گرد و خاک قرار میگیرد ، بدن او نسبت به ان ها واکنش نشان می دهد و باعث به وجود امدن نشانه هایی چون آبریزش بینی ، سرفه ، عطسه ، خارش و غیره در بدن می شود .

درمان حساسیت فصلی می تواند شامل استفاده از گیاهان دارویی ، تجویز آنتی هیستامین و … استفاده می شود . شستشوی سینوس ها و مجاری بینی با محلول اب نمک و پرهیز از در معرض قرار گرفتن باد و گرد و خاک ، با کاهش نشانه های حساسیت فصلی تاثیر مستقیم دارند .

حساسیت فصلی فقط مخصوص فصل بهار نیست ، بلکه در تابستان و پاییز با خوردن بعضی از میوه ها نظیر هندوانه ، خربزه ، انگور و گوجه فرنگی ممکن است آلرژی ظاهر شود .

گرده های گل ها و درختان وقتی وارد ریه می شوند ، ممکن است منجر به بیماری آسم شوند که در این حالت بیمار باید تحت نظر پزشک باشد .

حساسیت فصلی در چشم موجب ورم ملتهبه بهاره ، در دستگاه تنفسی فوقانی باعث گرفتگی ، خارش و اب ریزش بینی و در دستگاه تحتانی تنفسی موجب سرفه ، خس ، تنگی نفس می شود .

گنجاندن مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان ها مثل میوه ها ، سبزیجات و چربی امگا ۳ به رژیم غذایی تا حد زیادی به بهبود حساسیت کمک می کند .

در روز های خشکی که باد می وزد حتی الامکان در منزل یا سایر فضاهای بسته بمانید .

برای افرادی که آلرژی فصلی دارند بهترین زمان برای خارج شدن از منزل پس از یک بارندگی خوب است چون باران گرده ها موجود در هوا را می شوید .

 

 

شما می توانید از بقیه بخش های مجله سلامت پزشکی و یا فروشگاه سلامت پزشکی دیدن فرمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *